Sosyal Medya

Coğrafyamız

TIKA’dan Afganlı kadınlara eğiiım

Afganistan’da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Cevizcan’da ailelerinin geçimine katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla kadınlar için dikiş kursu başlattı.



Afganistan’da çeÅŸitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk Ä°ÅŸbirliÄŸi ve Koordinasyon Ajansı (TÄ°KA) BaÅŸkanlığı, Cevizcan vilayetinin Faizabad ilçesinde kadınlara yönelik dikiÅŸ ve nakış kursu açtı. Cevizcan ValiliÄŸi Faizabad Ä°lçe Kaymakamlığı’nın talebi üzerine TÄ°KA tarafından açılan kurstan Faizabad’da yaÅŸayan 50 kadının faydalanması planlanıyor. Faizabad ilçe merkezinde düzenlenen kursun açılış törenine Türkiye’nin Mezar-ı Åžerif BaÅŸkonsolosu Mustafa Erdeviren, TÄ°KA Mezar-i Åžerif Koordinatörü Kemal Kadir KaradoÄŸan, Koordinatör Yardımcısı Fuat ErdoÄŸmuÅŸ, Faizabad Kaymakamı Saira Åžekib Sadat ve davetliler katıldı.

“GELECEÄžE HEPÄ°NÄ°Z UMUTLA BAKIN”

BaÅŸkonsolos Erdeviren de  “Bizim dinimiz de özümüz de dilimiz de bir. Türk halkı Afgan halkıyla kardeÅŸtir. Sizler çok zorlu dönemlerden geçtiniz ama artık o kötü günler yavaÅŸ yavaÅŸ geride kalıyor. GeleceÄŸe hepiniz umutla bakın’’ dedi.

TÄ°KA’nın Afganistan’da daha önce yürüttüÄŸü projelere de deÄŸinen KaradoÄŸan, “Faizabad ilçesinde düzenlemiÅŸ olduÄŸumuz dikiÅŸ ve nakış kursunda ilçede yaÅŸayan 50 bayana dikiÅŸ ve nakış konularında dersler verilerek meslek sahibi olmalarını, ailelerinin geçimine katkıda bulunmalarını hedefliyoruz. Altı ay boyunca devam edecek kurs bünyesinde kullanılan bütün malzemeler, personel giderleri ve bina kira gideri baÅŸkanlığımızca karşılanmaktadır. Biz TÄ°KA olarak bu tür meslek edindirme kursları ve kapasite geliÅŸtirme kurslarının büyük önem arz ettiÄŸini bildiÄŸimiz için benzer projelere desteÄŸimizi sürdüreceÄŸiz’’ diye konuÅŸtu.

“TÜRKÄ°YE, AFGAN HALKININ YANINDA”

Programın açılış konuÅŸmasını yapan Faizabad Kaymakamı Sadat, Türkiye’nin Afganistan halkına her zaman yardımda bulunduÄŸunu ve her durumda da Afgan halkının yanında yer aldığını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.